Selecteer een pagina

Congo – Nordkapp

Featured, Zendingen

Bij de eerste cupping van de sample van deze koffie waren we gelijk verliefd. Wow, wat een mooie en complexe koffie! We proeven er veel in, denk aan veel fruit maar ook een hele zoete ondertoon van drop of salmiak.

De koffie komt dus uit Congo en groeit in Noord Kivu in het oosten. Eigenlijk vlak bij Rwanda. 50 boeren verbouwen 2 soorten Arabica, de Bourbon en de Jackson. De Hutwe Cooperatie is opgezet door de mensen van Or Coffee uit Gent samen met overheidsgeld van de Belgische staat. Zij zorgden er samen voor dat de boeren een veel betere kwaliteit koffie kunnen verbouwen en verwerken en daar ook een veel hogere prijs voor kunnen krijgen.

Bovenop dit moois is de koffie ook nog eens volledig biologisch verbouwd. En nee, er zit geen bio stickertje op want we werken op vertrouwen en kijken naar de kwaliteit, die krijg je nooit met chemische troep tussen de koffiestruiken.

Producent:
Hutwe Coöperatie

Koffiebranderij:
Nordkapp Coffee

Variëteit:
100% Arabica – Bourbon en Jackson

Regio:
Congo, Noord Kivu

Hoogte:
1.650m

Deze cups komen het beste tot hun recht door hier een espresso van te zetten. Gebruik daarvoor 20-35 ml water. Dit is per machine in te stellen.

Share This